Thursday, April 19, 2012

BUDAK KIMI

Sabtu lepas bawak budak Kimi pegi jumpa Dr Yuan pasal sitecik tu takmo minum susu...huhhh..sungguh merisaukan ati dan perut jer..


Grandma Chito test bau bakul
Yey yey...nak pegi jumpa vet


Jom ar Baba


Kakak Darling ikut sekali yer
Baba...Kakak nak ikut la..




Hubby bawak Kimi naik moto kapcainya...sonoklah Kimi dapat amik angin kat luar..

Dr Yuan bagi Kimi makan ubat cacing dan suggest susu yang baru..Dr Yuan cakap lagi, budak Kimi nih umur dia dalam 3 minggu..huhuhu patut ler tecik tonet sangat..Dr cakap dia mesti selera kalau minum susu tuh...ermmm..tapi sampai arinih tengok Kimi macam tak suka jer minum susu...budak nih kurang minum air..minum air pun pasal kena paksa..memang payah ler kalau macam ni..


Susu yang Dr Yuan rekomen


Malam tuh Kimi dah start cirit birit...jangan terkejut yer tengok cacing yang keluar dari perut Kimi..patutlah dia tak selera nak minum susu..dia tak sedap perut...






Macammana yer budak sekecik Kimi mampu menahan berpuluh ekor cacing dalam perutnya..mungkin sebab inilah kami bertemu..supaya kami dapat membantu Kimi...

Bila dah keluar cacing yang melingkar nih...Kimi baru nampak ceria sikit..dia pun pandai bawak diri..dok manja manja ngan Baba...


Kita tengok tv sama sama yer
Tengok citer per nih?
Mama...Baba dah tertido la...
Alhamdulillah...Kimi dah bertambah sihat dan bulat..tapi perut buncit lagi..cukup bulan nih nak bawak dia jumpa Dr Yuan semula..

13 comments:

Finaz said...

Akum kak.sy dh lama folow blog akak ni.suka baca citer pasal kucing2 akak.btw tu cacing keeeeeee? Arghhh geli geleman tgk.cmne perut si kecik tu tahan dgn cacing yg byk camtu.. Erkkkk

Semoga kimi membesar dgn sihat n semoga akak n hubby dimurahkan rezeki selalu sbb byk tlg kucing2 jalanan...

GtHans said...

siannya Kimi..cepat sihat yer Kimi..

m4rilyn said...

mak aii cacingggggg

jadi anak yang baik ye Kimi :)

NNS said...

Finaz: thanks for the doa' n slalu follow blog akak. ye, akak pon tkejut tgk cacing tu.panjang2 plak tuh

NNS said...

Cikgu GtHans: Kimi ckp tq :)

NNS said...

m4rilyn: kimi ckp baikla :P

meowwmania said...

adoiii....byknyeeeeee

cian si kecik tu tp Allah tu maha penyayang dipertemukan si kecik ni dgn org yg prihatin, untung Kimi :))

moga makin sihat dan cpt besar yer Kimi cayang

zaza said...

wah cacing dia..... byk gile dah le panjang....

zaza said...

wah cacing dia..... byk gile dah le panjang....

KucingMalaysia said...

rasa nya si Brown pun ada cacing, haritu dah bagi ubat tablet tapi tak kua2 plak dalam poo poo dia.. tp kadang2 nampak kecik perut nya, kadang2 nampak besar. nanti lah bawak ke vet, badan dia pun dah nampak chubby sekarang

NNS said...

meowwmania: aminnnn..tq for the doa'

NNS said...

zaza: ye, bnyak gilek. sy pon tkejut nengoknye

NNS said...

kucingmalaysia : ce bwk gi vet. maybe cacing tu degil agaknya sbb tu xnak kluar..hihi

Yang Ni Pon Best Jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...