Sunday, February 19, 2012

Wednesday, February 15, 2012

MAMA MIMI

Mimi sudah berada bersama kami +- 15 bulan..begitu cepat masa berlalu...Ini entry diawal perkenalan kami.. 
Pertemuan yang penuh tragedi..akan kami ingat sampai bila bila...

Dalam tempoh 15 bulan...Mimi yang garang menjadi semakin manja...sudah boleh tido sebantal..sudah boleh baring dihujung lutut...huhuhu...satu kemajuan yang sungguh perlahan kami rasakan...bila sudah tinggal bersama setahun, barulah dia tak rasa takut...mungkin ada pengalaman ngeri dimasa lampau yang menyebabkan Mimi jadi begitu..

Sikapnya yang mudah terkejut amat membimbangkan kami...tak pernah berjaya nak buang kuku dia...tak pernah berjaya nak bagi dia makan ubat cacing...sebab dia akan terkejut bila kita cuba memegangnya...mungkin masih ada lagi kesan trauma...

Dulu ingat nak bagi kat orang lain...tapi kucing berumur nih orang susah sikit nak adopt...Ada jugak orang yang call nak adopt...TAPI....bila tau Mimi dah neuter terus orang tu tak mau...Dia cakap pasal dia nak breed kucing putih....takper lah Mimi, duduk je lah kat rumah nih sampai bila bila Mimi mau..pernah juga cuba nak lepaskan dia kat luar...tapi dia tak mau...mungkin tak mau lagi bersusah susah mahu mencari rezeki sendiri...dia pun dah rasa selesa kat rumah kami yang sempit ini...berkongsi kasih dan sayang dengan yang lain-lain..

Mimi...kami sudah jatuh kasih dan sayang kepada kamu...

Ni nak share pic Mimi selama dia berada bersama kami..

Enjoy!!!!


Hari pertama- mode muka tak puas ati
Tekejut bila snap pic dia
Dah pandai posing depan kamera
Suka minum direct dari takung air
Dah pandai minta dimanja
Bila kita sibuk buat kira kira bil, dia sibuk gak dok jilat bulu
Mode ngantuk
Mode nyorok dari Monyet
Hobi baru, baring atas bantal
Rasa selesa nampak....
Asyik menjilat badan
Mode marah pasal kena turun dari bantal
Bersiar siar dalam rumah
Dah jadi otai dalam rumah

Monday, February 13, 2012

ACIK SUDAH KETEMU TUAN BARU

Pagi Jumaat lalu...terima satu sms ringkas dari Athirah nak adapot salah seekor budak yang tak laku...

Setelah 5 bulan menunggu....akhirnya Athirah memilih Acik..


Inilah A.C.I.K


Inilah budak bertuah tu...ACIK....

Bila first time jumpa Athirah dah terpikat kat budak tecik nih....

Manja dan mengada ngada!!! Itu komen Athirah...

Hope Acik akan jadi antara kucing kesayangan Athirah dan family..We just pray for the best for Acik...Insyaallah..

Yang Ni Pon Best Jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...