Friday, March 30, 2012

BUDAK PALING SENANG MANDI

Inilah budak yang paling senang mandi dan paling suka dengan hair dryer...

Tak percaya???? Believe it....nyeh nyeh nyeh...

video


Suka nya dia kena hair dryer...simanja Darling...




Friday, March 23, 2012

MISI CICI

Last week blk Tok Kesop untuk memakan kenduri kawen kawan merangkap blk tolong kasik budak kucing Cici mandi ekoran tuan sebenar beliau dh menetap di KL (sila baca dlm 1 napas sahaja).
 
Sian plak aku tgk budak kurang kaseh sayang tu. Maybe beliau rindu tuan beliau agaknya (kataku di dlm hati).
 
Malam time bapa ku mahu menghantarku ke bus station yang berhampiran, kelihatan seekor budak tgh kelamkabut.


Dia dh sibuk dh nak seludup p KL (sila abaikan kaki berkaratz di sebelah itu)



Puas pujuk still tak nak keluar (tulunn!! saya takot pakcik bus tinggal saya!!)
Dh buat port jilat perut plak
Agak-agak kalau bawak nek bus letak dlm paper bag ni pakcik driver bus perasan tak mak ??(soalku kepada mak ala-ala gadis inesen)

Ermmmmm....



Ermmm...bila nk bertolak ni??


Masih berharap...
 
So, pikir punya pikir. Akhirnya.....
 
 
 
 

Muka tak puas ati kena tinggal

Kuikuikui...Maapkan daku.

Friday, March 16, 2012

ANAK MAK...

Simba dan mak beliau...Asyik ngekor je ke mana mak dia p. 


Siap sangkut dagu tu

Dapat dok atas penutup kotak pon xpe asalkan dekat ngn mak

Tuesday, March 13, 2012

LONG LOST BROTHER

Kat bawah ni merupakan picture adik lelaki kepada sese'ekor yang berjaya dijejak oleh kakak beliau dalam nat geo tempohari. Sila lihat dan bandingkan. Memang saling xtumpah muka kakak beliau kan..ahaks







Kakak beliau

I
I
I
I
I
I
I
V


Tahniah!!!

Sunday, March 11, 2012

KECIAN MONYET SAYA...

Dah beberapa ari dok tengok Monyet garu garu badan..bulu badan dia pun gugur dengan agak dasyat jugak..Biasa tengok bulu dia itam berkilat...tetiba iadi tompok tompok ...huhuhu...dah tak encem


belakang monyet


kesan dari bulu yang tertanggal


Kesian dia...cepat cepat bawak dia pi jumpa Dr Yuen....tak sampai ati nak tengok dia tergaru garu...

Dr Yuen tanya " you ada nampak kutu lompat lompat tak kat dia"

Aku..." lompat lompat???''

Aku..." Budaka budak kat umah semua sikat ari ari...lagi pun selalu spay ngan Fontline"

Dr Yuen " oooo..ini tak der apa apa...maybe dia gatal, sebab tuh dia macam ada geser kan kulit.."

Fuhhh...lega bila dengar...

Dr Yuen bagi Malaseb untuk mandikan budak yang besar anak gajah tuh...

Malaseb???...pada sapa sapa yang tak tau, Malaseb tuh medicated syampoo untuk anjing dan kucing...dia untuk antifungal dan jugak antibacteria...

Kepada sesiapa yang nak tau lebih lanjut pasal Malaseb nih boleh view kat link nih...


http://www.ehow.com/how_5079592_use-malaseb.html

muka tak puas ati
 
Minggu nih dah 2 kali mandikan si Monyet ngan Malaseb nih...so, next week hope ada perkembangan yang mengembirakan....hope bulu dia akan jadik macam sediakala...doakanlah Monyet saya yang itam sitampok manggis nih...

Thursday, March 1, 2012

SELAMAT SUDAH...

Last Saturday bawak budak 3 beradik, Along, Abott & Opi pi klinik kembiri...Dah rezeki budak budak tuh..bulan nih ada bajet lebih sikit...Diorang pun dah besar...pejam celik pejam celik dah dekat 8 bulan umur budak budak tuh...sesuai sangatlah nak pegi zass..


Yang masih menunggu giliran


Masa nak bertolak dari rumah memang sangat mencabar...budak 3 ekor yang tak biasa keluar rumah nih sangat bising...dok meowing dari keluar rumah sampai ke spca tuh...fuhhh...memang stress...nak amik pic pun tak sempat pasal diorang bising sangat..

Pas hantar terus balik rumah pasal banyak urusan lain yang nak dibuat...

Tepat kul 1.45 doktor Krishnan call soh datang amik budak bertuah tuh...Alhamdulillah...untuk 3 ekor kucing jantan hanyalah RM150...sempat jugak sambar Qiut 6 tin..untuk bekalan sebulan...

Bila balik kesian tengok bebudak tuh...tak sampai ati nak amik pic....

Sehari je senyapnya budak budak nih...esoknya dah boleh melompat sana sini..macam takder apa apa yang berlaku...

Dah dekat seminggu nih diorang dah idup riang ria macam biasa...Alhamdulillah...Allah permudahkan urusan kami...Selama hampir 8 bulan menjaga mereka tak pernah kami terputus rezeki...


Masih mamai lagi
Hari ke 2..dah melompat sakan
Dah boleh memanjat
Macam takder apa apa berlaku jek
Makan pun selera jer

Yang Ni Pon Best Jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...