Sunday, March 11, 2012

KECIAN MONYET SAYA...

Dah beberapa ari dok tengok Monyet garu garu badan..bulu badan dia pun gugur dengan agak dasyat jugak..Biasa tengok bulu dia itam berkilat...tetiba iadi tompok tompok ...huhuhu...dah tak encem


belakang monyet


kesan dari bulu yang tertanggal


Kesian dia...cepat cepat bawak dia pi jumpa Dr Yuen....tak sampai ati nak tengok dia tergaru garu...

Dr Yuen tanya " you ada nampak kutu lompat lompat tak kat dia"

Aku..." lompat lompat???''

Aku..." Budaka budak kat umah semua sikat ari ari...lagi pun selalu spay ngan Fontline"

Dr Yuen " oooo..ini tak der apa apa...maybe dia gatal, sebab tuh dia macam ada geser kan kulit.."

Fuhhh...lega bila dengar...

Dr Yuen bagi Malaseb untuk mandikan budak yang besar anak gajah tuh...

Malaseb???...pada sapa sapa yang tak tau, Malaseb tuh medicated syampoo untuk anjing dan kucing...dia untuk antifungal dan jugak antibacteria...

Kepada sesiapa yang nak tau lebih lanjut pasal Malaseb nih boleh view kat link nih...


http://www.ehow.com/how_5079592_use-malaseb.html

muka tak puas ati
 
Minggu nih dah 2 kali mandikan si Monyet ngan Malaseb nih...so, next week hope ada perkembangan yang mengembirakan....hope bulu dia akan jadik macam sediakala...doakanlah Monyet saya yang itam sitampok manggis nih...

2 comments:

MamaBetty said...

alololo..ciannya..togel ye bulunye sikit..moga2 cepat tumbuh bulu baru..jgn mengamuk bila mummy kamu kasi mandi yea..

KucingMalaysia said...

tak apa, kalau vet kata tak ada apa, insyaallah boleh sembuh. cuma perluka masa sikit ye.

Yang Ni Pon Best Jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...