Thursday, March 1, 2012

SELAMAT SUDAH...

Last Saturday bawak budak 3 beradik, Along, Abott & Opi pi klinik kembiri...Dah rezeki budak budak tuh..bulan nih ada bajet lebih sikit...Diorang pun dah besar...pejam celik pejam celik dah dekat 8 bulan umur budak budak tuh...sesuai sangatlah nak pegi zass..


Yang masih menunggu giliran


Masa nak bertolak dari rumah memang sangat mencabar...budak 3 ekor yang tak biasa keluar rumah nih sangat bising...dok meowing dari keluar rumah sampai ke spca tuh...fuhhh...memang stress...nak amik pic pun tak sempat pasal diorang bising sangat..

Pas hantar terus balik rumah pasal banyak urusan lain yang nak dibuat...

Tepat kul 1.45 doktor Krishnan call soh datang amik budak bertuah tuh...Alhamdulillah...untuk 3 ekor kucing jantan hanyalah RM150...sempat jugak sambar Qiut 6 tin..untuk bekalan sebulan...

Bila balik kesian tengok bebudak tuh...tak sampai ati nak amik pic....

Sehari je senyapnya budak budak nih...esoknya dah boleh melompat sana sini..macam takder apa apa yang berlaku...

Dah dekat seminggu nih diorang dah idup riang ria macam biasa...Alhamdulillah...Allah permudahkan urusan kami...Selama hampir 8 bulan menjaga mereka tak pernah kami terputus rezeki...


Masih mamai lagi
Hari ke 2..dah melompat sakan
Dah boleh memanjat
Macam takder apa apa berlaku jek
Makan pun selera jer

2 comments:

KucingMalaysia said...

Yeay ! selamat sudah..
Bagusla semua nya kembali sihat belaka. Bab melompat tu mmg biasa sangat. Even Manja dulu lepas operation esoknya dah main berguling dengan yang lain. Asalkan tak bernanah atau luka, diorang baik2 saja.. sama dgn saya, rezeki utk mereka TAK PERNAH PUTUS :)

NNS said...

Kucing Malaysia: agaknya sbb kasi time kecik kot luka tu cepat baik. Mcm Cik Bob dulu kasi gak tp nk tgu cure seminggu dua jugak sbb vet ckp kulit dia nipis. So, yg 2 ekor ni mmg senang, kasi harini esok dh ble uncage dah..huhu...Alhamdulillah, mak sy ckp org yg bela kucing ni rezki mmg xpernah putus, even kering mcmana pon poket ada jer rezki utk kami semua.

Yang Ni Pon Best Jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...