Saturday, March 12, 2011

Kembali ceria

Bila bangun pagi tadi, insan pertama yang dijenguk adalah Darling sayang..Masih tak bermaya..Cepat-cepat rebuskan ayam dan suap dia makan..Kalau ikutkan dia memang dia tak mau makan..Tapi kena paksa juga dia makan dan minum air..Untuk pastikan dia punya tenaga..Nasib baik papanya ada kat rumah hari ni..taklah risau sangat nak tinggalkan dia..

Muka masa pagi tadi..Nak lap badan pun dia tak bagi

Masa kat opis, hubby call cakap Darling dah mula menggeliat sendiri dan mengeow dan jilat bulu sendiri..Pas balik keje, tengok papanya tengah dok bagi dia makan ubat..habis muka dia..dia masih menolak untuk makan..kesian tengok dia..Tapi at least dia dah boleh buat banyak movement..

Petang tadi kami ada jemputan makan petang kat rumah kak long..sempat pesan kat Darling..Papa dan mama pegi jap yer..Balik kang Darling makan...Harap-harap dia takder apa-apa

Balik rumah kul 8.30 tadi terdengar Darling mengeow...lapar kut..Ohhh...Darling dah boleh bangun..Dah mintak keluar dari cage..bagi makan Qiut pasal ayam rebus dah habis...Ermmm...dah boleh makan sendiri..Bagi makan ubat pun dia dah tak menolak...Dah boleh minum sendiri...Alhamdulillah...mungkin selera makan jer yang belum pulih...Dah merayau satu rumah walaupun dengan langkah yang perlahan..

Pic malam..dah boleh merayau-rayau

Furkids yang lain pun nampak sudah makin ceria..makan pun berselera...Ohhhh gembira pasal Darling dah makin sihat yer...Bagusnya furkids semua...

Inilah papa dan mama Darling.

Terima kasih yer kepada kawan-kawat di KTAJ, blogger dan juga Dr Nurul atas segala nasihat dan tunjuk ajar..segala doa yang tak putus-putus untuk simanja saya..Jasa baik kalian takkan mampu dibalas sampai bila-bila

Hari ni hari jadi ke 4 bulan gegerl dan boboy.. Tuan baru dia bagi nama Tengku Jill dan Tengku Jack kat diorang
Dah besar dan makin comel budak berdua nih



Tak sabar pulak rasanya nak dengar berita pasal Flubby the hot mommy...

P/S- teruskan usaha anda untuk membantu haiwan yang memerlukan bantuan kita,

Salam sayang dari furkids

2 comments:

thefluffies said...

Glad to know Darling is getting better.

I'm now really worried about Flubby :(

NNS said...

Cik Nerq, JIha pon risau kt dia..nk g tgk kt Bangi tp still x berkesempatan..pas bca update Dr Nurul lg bertambah risau..Hope nothing bad will happen to her. :(

Yang Ni Pon Best Jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...