Tuesday, March 8, 2011

Mama Meow Need Help

Dok catwalk sana sini sambil carry dead baby dalam perut
 
Mama meow nih aku selalu jumpa kt opis aku..klu xsilap aku dh lama dia preknen tp smpai sekarang blum deliver..so, aku suspect baby dlm perut dia dh mati..dr minggu lepas plan nk kasik dia mkn tp tetiap kali tu jugak slalu x berkesempatan.. 

So, td msa aku turun bwh nk amik document kt Mr Bos, terserempak dia kt dpn SpeedMart. Apa lg aku terus naik atas semula amik Whiskas yg aku dh standby dlm beg.. Berselera sungguh dia makan..

Berseleranya makan






Tapi aku kesian kat dia, musti dia rasa sakit kan dok carry baby yang dah mati tu dalam perut..Ikotkan hati memang nak tolong tp sekarang aku xbole..Dulu bole lah angkut guna keta tapi sekarang pas keta aku kena curi, xkan nk angkut naik moto..Huhuhu..Adehhh..kesian n rsa serba salah pon ada gak.. Ada x ubat untuk kasik dia mkn, so that baby yg mati tuh ble keluar sndri?? Or kena hantar utk surgery?? Anyone can help me??

12 comments:

nik nazlyne said...

pernah ada pengalaman ni masa saya tingkatan satu 1986. kucing saya masih peringkat remaja tp pregnant. lebih dari dua bulan. sarat tapi masa terus berlalu. memang lama sangat tentu anak mati dlm perut. akhirnya, satu hari tu dia mengiaw tak berhenti sebab sakit dan satu porch kereta ayah saya penuh darah, nampak macam bangkai kaki baby terkeluar sedikit dan tersangkut, sedih b4 hembus nafas, kami seolah menggenggam tangan each other. sy menangis tak reti nak buat apa masa tu datang ilham bercita-cita nak jadi doktor haiwan (tapi akhirnya pilih jurusan lain).so, sy cadangkan pergi vet tanya. kalau manusia buat D&C (cuci rahim) kalau gugur.

NNS said...

owh sedeynya..musti dia rsa sakit sgt kan..adeiii..bertabahlah..cdg ptg ni nk g refer vet..kesian sgt tgk dia..tau dia sakit walaupon dia xngadu sakit dkt kita kan..uhuuuu..perut dia pn dh nmpak cm melecet..

Norhayati Ahmad aka eixora said...

alaaa kesiannya kat dia... sy juga pernah mengalami pengalaman baby mati dalam perut. nampak kaki terjuntai, sy tarik pelan2, mak sy pegang ibu kucing supaya tak meronta... mmg anak dia dah mati, tapi berjaya selamatkan ibunya..

awak duk area mana?

bella-wella said...

warna die mcm sakura sy!
erm.. cuba tanya dekt vet la mcm mane..
kalau ade kawan2 yg boleh membantu, mintak tlg diorg..
awk stay area mane?

HimAwaRi said...

Ya Allah sian nye die...harap2 sape yg dekat tu bleh la bantu..tp lokasi tuan nye blog nie katne yek???

thefluffies said...

Hi dear, may i know where is the location of this kitty? we will try to help in anyway. I left a msg in ur fb inbox. Please reply. Thanks.

~nerq~

NNS said...

hi, semua. tq sbb respond. i stay kt pandan indah. tp location mommy cat nih kt my office, desa pandan. skrang i tgh discuss ngn husband mcm mna nk buat..nti i'll update perkembangan cite nih later.

Anonymous said...

Catlady pun pernah selamatkan seekor kucen betina yg tgh beranak..tiba2 je terhenti, nampak kepala kitty tu terjuntai ,yg masih dlm balutan air ketumban (***ooppss...betul tak ayat nie??)Then, speed & rush ke vet kerajaan yg bertugas till jam 6pm.....sah tak sempat sbb jumpa meow tersebut sekitar pukul 8pm..then kol private no vet itu minta rescue emergency....selepas surgery,vet bagitau kesemua anak2 kucing tlh mati dlm kandungan!!4 ekor) T___T...dah beberapa mlm aku nangis sedih sgt...tapi rasa bersyukur sbb mama kucen tu dpt survive..siap dah kena neutered juga..(^^)

NNS said...

Insyaallah mommy ni akan dibawa ke klinik Dr Nurul di Bangi.Terima kasih kepada Cik Lola dan Mawar yang volunteer untuk bantu hantar simanja nih..Kepada semua, doakan agar mommy sihat dan dapat menjalani hidup yang sempurna selepas ini..terima kasih atas bantuan semua..saya akan cuba update perkembangan mommy nanti..

Norhayati Ahmad aka eixora said...

semoga dia selamat...

NNS said...

Norhayati: Amin..Moga selamat semuanya..Mama meow skrang kt Clinic Doc Nurul kt Bangi. Thanks kt Cik Lola, Mawar, Cik Nerq n lain2 yg bnyak tlg.Jasamu dikenang.

meowwmania said...

hye! dpt tahu dr cik Nerq..

kita sama-sama doakan agar mama meow ni dpt sembuh dan pulih seperti sedia kala, insya'Allah mudah-mudahan yer :)

Yang Ni Pon Best Jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...