Sunday, June 26, 2011

1 Tak cukup

Sudah 7 hari the 5 heroes dok bersenang lenang dengan aku dan hubby...penat tak usah nak cakap...sangat manja dan demanding..hari pertama sebotol susu sudah mencukupi..

Bila dah seminggu, nampaknya kena beli botol lagi 1...untuk 5 ekor kena siap siap bancuh 2 botol susu..sebotol boleh buat dalam 50ml susu...dah ler minum berulang ulang...macam jaga baby kecik lagaknya kami nih...rehat tak cukup..tido pun tak cukup...

2
2 botol susu untuk the 5 heroes


Kochimake dilantik jadi guard

Terasa lambatnya budak budak nih nak besar..ermmm...rasa nak picit picit...semalam mandikan diorang dengan air suam...bau masing masing sangatlah harum...bila mandi, keluar air kaler koko...hehehe..bila soh kencing, sampai terpancut-pancut...sekarang dah pandai mintak minum 2 jam sekali...ni pasal nak membesar kut...

Alhamdulillah, tak nampak tanda tanda sakit kat diorang nih...moga Allah permudahkan urusan kami..aku dan hubby dah berkira-kira pasal macammana nak susun budak2 nih bila balik kampung raya nanti....kena bawak balik cagelah nampaknya...yer...berkemungkinan besar kami akan balik beraya bersama dengan 15 ekor kucen....

pic 24/6/2011
Tengoklah budak budak nih tido...cumel sungguh..dia dah anggap aku nih macam mama dia...tak boleh nak bersuara langsung pasai suara aku diorang dah cam...kang terus nangih mintak susu...hehehe...cepat cepat besar dengan sihat yer sayang...

2 comments:

meowwmania said...

hehe...betul betul

dulu pon kita ada pengalaman jaga baby kitten mcm ni mmg macam jaga baby penat sangat tak cukup rehat, tak cukup tidur malam pon bangun 2 3 jam sekali nak bagi susu, sblm tidur siap siap air panas dlm tarmos, susu, towel huhuu..

bila nak balik kg or berjalan 1 bag utk susu dia air panas, botol susu tak lupa pasir utk poo pee mereka memang penat tapi berbaloi bila tgk dorang membesar sihat walaupan tanpa ibu

sy doakan smoga NNS sekeluarga diperluaskan rezeki dan diberkati oleh-Nya sentiasa kerana tidak berkira mencurahkan kasih sayang sesama makhluknya :)

MamaBetty said...

moga dipermudahkan..besar pahala..keep us posted ah..lg satu..balik kg bawak semua 15 ekor kucing? best giler!! =)

Yang Ni Pon Best Jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...