Wednesday, March 27, 2013

THE MAKING OF....PART 2

Bila kennel dah sampai, hati pun mula rasa tak tenang..tangan pun mula lah gatal...gatal tak sabar nak pasang kennel nih..

percubaan pertama
Masa hubby balik pun, dok kerah tenaga dia untuk sesama memasang kennel ni walaupun base nya belum siap lagi..Masa ni Pak Anjang datang rumah..tetiba dia bagi idea soh buat bumbung pulak..ermmmm..


lokasi yang telah dikenal pasti
Pak Anjang terus tepon Abang Im pasal nak bincang pasal projek kennel nih..Abang Im terus ambik tape dan ukur kiri kanan atas bawah..nasib baik ada sepupu yang pandai serba serbi nih...bolehlah mintak tolong..

Abang Im dan supervisa

Dalam tempoh seminggu, siaplah tiang yang dah dikimpal..tengoklah Kimi..bukan main lagi dok meninjau kawasan..dia takut kalau kalau Abang Im salah ukur tiang kut...



Rangka yang siap dikimpal

Budak yang menyibuk

Dah tegak berdiri

Proses memasang tiang dan atap telah mengambil masa 2 hari untuk disiapkan..tak sabar jer rasa dihati..

Next projek, nak buat lantai pulak...tunggu...

2 comments:

~mrs azmi~ said...

wohooo gigih! kalaulah.. kalaulah rumah saya ada laman....

nak buat cathouse jugak! T__T

MamaBetty said...

best!! best!! tak sabar nak tunggu part 3 dan seterusnya..NS..kang share la harga2 mende nih sume ek..hehe

Yang Ni Pon Best Jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...