Monday, October 10, 2011

Steamboat, KTAJ Jumble Sale & Kucing Comot

Sabtu tempohari aku keja.uhuuu...Hubby plak ada basketball match kat bangi. So, blk opis smpai umah around 4, kaklong plak ajak g mkn steamboat kt umah dia ptg tu.penatnyaa...

Janji nak mandikan anak bulu ari sabtu tu xsempat. Cheana msg kitorang kul 5.30 tnya bila nk smpai umah, aku bgtau hubby bru blk match pdhal hubby tertido sbb penat sgt..kuikuikui..So dekat nk kul 6 gak ler kami smpai umah kaklong. Sampai2 je suma org dh stanby, so apalagi trus mencekik..Pas mkn, solat n lepak jap,mlm baru smpai umah..blk umah trus tido...zzzzz


Ari ahad, hubby kemas bilik furkid, aku cam biasa bangun mandi, breakfast pastu  zzzzz sat. Hubby sambung melayan furkids pastu kul 3 kluar umah.Cadang harini nak ke KTAJ Fund Rising Jumble sale kat ampang. Kami gamble jek, map sume x tgk ok..hihi..tp alhamdulillah jumpa. Sampai ke sana xramai org, so aku belek lebey kurang dpt sticker yang comel ni. Kat keta penuh sticker kucen..uhuuu..keta pon dh jd cm keta kucen..sabo jek la.


Comel, Cool & Khidmat Masyarakat

Menurut geng KTAJ kt situ, smlm yakni sabtu ramai dah org dtg serbu, so ari ahad org agak lengang. Seb bek sticker idaman ku itu maseh ada..huhu..Pastu bertolak plak p teco ampang dan blk tu kitorang singgah mkn nasik ayam kt desa pandan pastu melencong plak p cuci keta kt car wash kg pandan. Jumpa plak si abang macho ni



Manja & comot

Whiskas je yg ada kt Mydin tu



Aku panggil2 hubby tnya  " Dok panggil2 ni ada ke food dlm keta??" aku jwb xde sbb aritu bekas yg slalu isi blackwood aku lupa masukkan blk dlm keta.huhu..
So, hubby soh aku tgu kt car wash tu sementara dia p cr mknan kucen kt Mydin.


Then, blk dr car wash tu singgah jap ke klinik computer tnya psal netbook yg hantar baiki tu. Agak kecewa sbb org yg handle netbook kitorang tu cuti, kna tgu senin or selasa bru diorang akan koll.


Blk umah dh 6 lebey, solat asar pastu maghrib. Pastu hubby layan si comel kt umah. Aku apa lagi kemas umah yg tunggang langgang tu, basuh kain, masak for dinner & mkn tup2 sedar dh kol 11..uwaaaa...janji utk mandikan anak2 bulu x berjaya nampaknya minggu nih..kena cuba lg minggu depan..Chaiyokk!!


"Bila nak mandikan sy ni mama?" Mimi berkata


10 comments:

meowwmania said...

selamat...bebudak tu kata hehe

Awang Hafiz said...

kenapa takde furkid profile utk mimi?

NNS said...

meowmania: selamattt...hehe

NNS said...

Awang Hafiz: mimi ni actually kucen yg i foster ingt nk put for adoption tp xde org yg berminat..xpe, nti i buat profile dia ok.tq

MamaBetty said...

oooo...awak la yg kata kete dah penuh sticker kucing!! kita jumpa awak la masa kat ampang tu..alahai..x cam..padahal rajin baca blog awak..hehehhe

NNS said...

MamaBetty, sy cam awak, tp segan nk tegur..huhu..sy kan pemalu :p kui kui kui

MamaBetty said...

lorrrr...tegur je la..kalau x leh amik gambor sesama..ciss!! hahahha

NNS said...

mamabetty, sesungguhnya sy sgt segan..huhu..maapkan daku..xpo next time klu jumpa confirm daku akan tegur kamo..

Awang Hafiz said...

saya ada tikar cam dlm gambar mimi tu, tp abes bebudak ni cakar2... tercabut2 benang dia.. ahahaha.

NNS said...

Awang Hafiz ye, yg nih pon dorang rajin dok cakar2 tp buat msa sekarang maseh terkawal lg..bakal tercabut kot..hu hu

Yang Ni Pon Best Jugak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...